Första advent!

Nu äntligen lackar det mot jul... Idag är första advent och imorgon första december... Härlig!
Jag har bara gått runt och längtar i två tre veckor på att det ska bli december, men tyvärr så smälter all snö när det äntligen kommer. Dåligt timing! Vad är poängen med att det snöar i november om det inte får ligga kvar? Nåja, hoppas på mer snö och kallare väder.
Nästa helg ska jag hem och då ska mamma och jag baka: pepparkakor, lussekatter och allt sånt som gör ett riktigt julbak. Ska bli underbart. Och så ska jag hämta min klänning till gasquen.
Jag borde gå och klippa håret innan också, det ser helt enkelt hemskt ut.

Ja, sen borde man ju börja fundera på julklappar, det är alltid lika svårt i vår familj, det är inte många som ska ha men det går inte att hitta bra grejer helt enkelt... Mamma vill inget ha säger hon, men hon vill visst ha julklappar men hon har exlusiv smak och jag har ont om pengar. Pappa är lika tystlåten som alltid, han är värre än mamma(!)
Sen har vi Micke och Sanna... vad ger man en bror som man knappt talar med och hans snälla söta fästmö? Nej, jag kammar helt noll... något med mat kanske... det finns trevliga delikatesbutiker i stan, jag får nog gå och titta i några.
Mat är det som verkligen håller oss samman i den här familjen, vi pratar alltid om mat! Ja, mat är våran kultur, ateisternas religion så att säga.

Nyinköpt!

Jag shoppade lite här i veckan. Oj, oj så kul det var men det är inte så konstigt att jag känner mig ganska pank nu ^^;
Självklart kunde jag inte låta bli att fota dem... och påsen från ORDNING&REDA var ju så snygg tillsammans med skorna!


Snygga va? Jag behövde verkligen en ny almanacka

Efter som några vänner undrade över mina nya snygga skor så här är lite bilder på dem.


Haha, de bara vill upp ur asken och ut och dansa!

Utanför mitt fönster just nu...



Det snöar något galet i Uppsala just nu. Så här ser det ut utan för mitt fönster just nu... Vackert men måste det blåsa så?

Laddat bilder...



Jag har laddat lite bilder från min kamera, och jag kände att jag bara måste visa den här.. visst ser de chokladdoppade kaffebönorna goda ut? Mums.

Lunchtips!

Ute snöar det och här inne har jag just ätit en mumsig lunch. Idag blev det soppa på röda linser. Mums! Och något varmt i magen är precis vad man behöver när det är kallt ute.

Receptet på min linssoppa kommer här:
1 gul lök, hackad
2 klyftor vitlök, fint hackade
2 morötter, grovt rivna
ca 3 msk röda linser (jag burkar hoppa över det där med att blöttlägga och greja, jag är lat)
50 - 75 g tärnad bacon (det kan man hoppa över om man vill ha helt vegetariskt, det blir lika gott ändå men då är det bra att tillsätta salt i soppan)
3 - 5 dl buljong, spelar ingen roll om det är grönsaks eller annan buljong (ju mer buljong desto simmigare soppa, jag brukar ta ganska lite och glöm inte att det koka bort en del)
timjan och chilipeppar efter smak (jag brukar krydda friskt)

Ta en kastrull eller gryta och fräs lök och vitlök i en gnutta matfett. Blanda i morötter och bacon. Häll på buljong och ha i linserna. Krydda och låt det puttra i en halvtimme på låg värme. Sen är det klart att njuta!

Den här påminner mycket om klassisk ärtsoppa, den ser framför allt ut som en röd/orange ärtsoppa. Men den är ett bra alternativ om man inte gillar ärtsoppa eller bara vill testa något annat. Det är enkelt och gott.

Nu ska jag bylta på mig och ta en promenad i snöfallet.

Hur ofta får du en dikt på morgonen?

Ja, är det något som händer dig ibland?
Tydligen är det något som händer mig (fast det hade jag ingen anning om det förens imorse, men ändå!)...
Nåja, här är den i alla fall, dikten jag fick...

Abby, dear! Where did you go? It was not foretold, I didn't know. Was it faith or were I simply too late!? Will you ever tell me, or will you let it be in either case Abby is gone without a trace. /N


Väldigt gulligt och ganska lustigt, men egentligen inte så rättvisst, för jag sa god natt innan jag loggade ut från msn...
Och den har ett par språkliga fel och rytmen är lite ojämn, men man kan ju inte begära att det ska vara perfekt. Hur som helst var det väldigt kul att få!

Luccegasque!

Jag ska på Luccegasque på GH's nation den 12 dec. Jag och två kompisar har precis anmält oss.
Det ska bli väldigt kul och jag ser verkligen framemot det.
Fast jag var tvungen att fråga när det börjar och vilken klädels som gäller för det hade de glömt att skriva ut, slarvigt... men då är det bra att man påpekar det. Så nu ska det stå på hemsidan, i alla fall enligt vikarierande 3Q.

25 sidor...

Jag har skrivit ut mitt manus nu och satt in det i sån där proffsig mapp som man brukar ha kontraktsförslag och marknadsundersökningar i (jag vet inte vad såna heter så jag kallar det bara mappar.) Det ser riktigt häftigt ut! Känns som om det här projektet blivit något man nästan kan beskylla en vuxen människa för att ha gjort *garv*
Det är sammanlagt 25 sidor (A4), visserligen med 1,5 radavstånd, men ändå! 25 är ganska bra, det är i runda slängar lite över 11 000 ord.
Ganska bra när man tänker efter, i alla fall för något som brister så oändligt i struktur, men vad är det man säger: life imitates art. Och mitt liv lider av allvarliga struktur brister!
Jag gillar det uttrycket, det känns kaxigt. En anna favorit är: Less is more! Den säger allt, och är ett bra motto, i alla fall när det gäller inredning tycker jag.
Nåja, säg den lycka som vara... Så nu ska jag gå över mina 25 sidor med en röd penna och redigerar "glasögonen" på (jag kanske skulle skaffa glasögonbågar med oslippade glas, man ser så smart ut med glasögon. I alla fall så tycker jag att jag ser smartare ut med glasögon.)
Faktum är att jag redan har börjat med redigerandet och hittintills har jag strukit en mening. Jag har klottat en massa kommentarer i marginalen och kommenterat ett par ordval med det är svårt att redigera sin eget text. Jag får nog engagera någon som kan göra det...

Den prefekta presenten

Ibland är det svårt att hitta presenter till sina vänner och ibland är det enkelt. Och den här gången var det enkelt och kul att leta efter en present till Mysan.

Först köpte jag muffinsformar av silicon i svart och vit på STOCKHOME.


Visst är de snygg! Och efter som de är av silicon så kan man använda dem om och om och om igen, och man behöver inte köpa en massa pappersformar som man bara måste slänga, ekonomiskt och man bidrar inte till att öka soppberget! Super. Jag hoppas Mysan bakar en massa goda cupecakes och att jag får smaka.

Sen köpte jag en ursöt retro kakburk i två våningar på Åhléns.


Den ser ut som mormors och farmors kakburkar. Och färgerna känns bara så rätt. Så det borde vara en perfekt present till en glad tjej som älsar rosa, bakning och retrodesing!

Så jag placerade muffinsformarna i kakburken. Så att det blev tre vita och tre svarta formar i varje lager.


Visst blev det läckert! Och det blir roligare att öppna den.

Men hur slår man in en kakburk? Låter svårt va... ^^;
Svar: Inte alls! Man tar ett sidenband och knyter om.


Rosetten är pricken över i:t så att säga. Det var inte enkelt att få till men det blev snyggt och då är det värt lite besvär.

Nu återstår bara en sak: Att fira Mysans födelsedag! Grattis!

Äntligen i takt med världen?


Nåja, världen är väl att överdriva en smula, men i alla fall i takt med DN:s kulturskribenter(!), vilket i sig är något av en prestation. Det är självklart bara en tillfällighet, något som bara händer ibland av ren tur. Men för en gångs skull vill jag kunna skryta med att jag redan har varit iväg och köpt den kritikerrosade bok som alla vil hylla och redan har börjat att läsa den när till min stora glädje jag öppnade tidningen, kom till kultur delen och såg att man hyllade mitt senaste bokupptäckt (och allt  beröm har han verkligen förtjänat tycker jag!)
Det är skönt att inte bara få bekräftat att man har god smak när det gäller böcker utan också att veta att man köpte den innan man läse recentionerna. Det är skönt att veta att man köpt boken för dens egens skull (och för den inspirerande upphovsmannens skull, förstås!) och inte för jag flitigt läser DN:s kultursidor.
Så jag uppreppar igen:

Vill du också bli inspirerad, veta mer om hans bok eller bara ta reda på vem han är? Gå in på hans hemsida, här hittar du allt du behöver veta.
http://www.peterenglund.com/

Längtar hem

Just nu stökar jag runt i min lägenhet och packar. För imorgon efter föreläsningen ska jag åka hem till mamma och pappa. Det ska bli helt underbart att få komma hem. Jag har inte varit hemma på vet inte hur länge nu. Ska bli så skönt att få vara hemma ett par dagar, även om jag troligen kommer sitta med näsan i en bok som vanligt. Men jag tänkter inte bara plugga, jag ska äta gott och ha det trevligt med föräldrarna, gosa med katten och kanske baka lite kakor.

Vad är väl en bal på Norrlands...?

Ja, precis som Askungen känner jag mig (fast utan styvsystrar, möss och goda féer) för precis som Askungen har jag ingen balkläning. Så jag kan inte gå på Norrlands nations Höstfest den 15 nov. Men jag kan ju alltid gå på släppet!
Till nästa år får jag köpa en balkläning, så jag kan gå på nästa bal.

RSS 2.0