Vilken jävla gul bil?

Fick hör i måndags: man kan inte bestämma sig för att man aldrig ska tänka på en gul bil, då tänker man på den hela tiden men man kan bestämma sig för att när man tänker gul bil ska man istället tänka blå bil.

Även om jag förstår vad personen ifråga egetligen menade så kan jag inte låta bli att tänka: Vilken jävla gul bil?
Grejen är att man ska ta reda på vad som är ens "gula bil" och ens "blåa bil". Lätt sagt! Hur fan ska man kunna lösa ett problem om jag inte förstår vad som är det egentliga problemet?
Ursh! jag blir ju alldeles knäpp. Vill bara ligga under täcket och sova hela dan. Vad fan ska jag göra åt det? Tänka på blå bilar???

Förfärlig förkylningskur!

Igår blev jag så less på att ha ont i halsen. Det finns ju gränser för hur länge man kan stå ut och efter två veckor är man ju smått desperat. Så jag testade en kur jag får hör om; avkok på ingefära. Enligt vad jag hade fått hör skulle det drickas som te och vara supereffektivt mot halsont och förkylning. Underbart tänkte jag. Jag älskar ingefära i alla former: syltad, inlagd eller som marmelad.
Så glad i hågen tog jag fram en nyligen inköpt bit färsk ingefära som jag skalade, skivade och kokade. När vattnet så ut som vitt te i färgen slog jag upp det i en kopp och hade i en klick honung. Det luktade fantastiskt och såg rent aptitligt ut, och det är ju mer än man kan begära. Det smakade väl inte så illa heller direkt, det smakade inte särskilt mycket alls.
Men fy vad det sved i halsen! Hade man inte redan ont så får man det garanterat! Jag orkade inte mer än två tre klunkar innan jag gav upp. Det gjorde så ont att jag fick tårar i ögonen. Fy och blä, tänkte jag och hällde ut resten.
Jag får nog dras med min onda hals ett tag till och hoppas det går över av sig själv.


Äntligen har jag min nya dator!

Nu äntligen har jag fått min nya bärbara dator!
Nu kan jag äntligen ta jobbet med mig vart jag än går... Workoholic!
Det är faktiskt en lättnad att kunna ta med sig datorn till möten så man kan skicka de där mailen på en gång istället för att kanska göra det när man kommer hem om man har tid eller kommer ihåg. Dessutom kan man ha lite mer koll. Jag behöver inte sitta i min trånga stökiga lilla student lya för att jag har pm att skriva. Jag bara tar min laptop med mig och sätter mig i en inspirerande miljö och skriver.
Vilken bonus! För jag har så stökigt just nu att jag inte kan tänka ordentligt. Blir ju bara stressad.
Men seriöst så måste jag städa och organisera här pronto! Det är ju så man blir knäpp...
Underligt egentligen, för jag har aldrig varit typen som måste ha rent och snyggt för att kunna tänka. Har alltid varit mer av en krevit röra, där jag vet precis var allt ligger trors att ingen anna hittar. Lite kreativt kaos alltså.
Men på senare tid har jag irriterat mig mer och mer på oredan. Och det är inte det värsta, för om det bara var så att saker inte låg på sin plats så är det ju bara att ställa allt till rätta. Nej, så enkelt är det inte! Nej, nu är det så allt ingenting har någon egentlig plats, allting är bara ställt (eller lagt beronde på don och fason) där det är till minsta möjliga besvär. Ingen ordning alls, med andra ord.
Det innebär alltså att om man ska få lite ordnig och reda måste man börja om från början. Organisera hur det egentligen ska se ut när det är ordning. Krångligt som bara fan med anrda ord.

RSS 2.0