Språket som tar hämnd?

Det som står nedan är taget direkt ur UH's offentliga politiska program:

15. Ta bort myten att teckenspråket skulle hämna den talet språket!


Nej, teckenspårket hämmar inte talspråket men ibland undrar jag om någon skulle märka.
Har man ett så dåligt skriftspråk så tror jag inte folk bryr sig om att fundera på om teckenspråket är bra eller dåligt. Man är för upptagen med att fundera ut hur man kunde missa den språkruvpan i redigeringen!
Vad står det egentgligen?

Kommentarer
Postat av: Clownen

Ja det kanke det gör... Jag förstår inte varför du envisas med att skriva om UH helatiden, du verkar bara vara ute för att kritisera och hitta fel. Hoppas du blir sur och kritiserar denna kommentar grin grin

2009-06-06 @ 19:42:34
Postat av: Abby

Svar till Clownen:



Varför jag envisas med att skriva om UH och är som du uttryckte det: negativ? Kanske för att UH är en del av mitt liv, jag är faktiskt både aktiv inom och anställd hos UH, så det kanske inte är så konstigt.

Min attityd kan ha med flera saker att göra, bland annat den distanslöshet som finns inom UH. Man går runt och tycker att man uträttar så mycket och är så vansinnigt duktiga när sanningen snarare är att allt som görs kan göras tio gånger bättre om man bara inte konsekvent krävde att man ska vara trevlig och social när man gör det, älska allt och alla och kramas ständigt.

Faktum är att de flesta inom inte verkar veta något om hur samhället fungerar eller ens att det finns ett samhälle. Det gäller självklart inte alla men det är tillräckligt många.

Bara såna enkla saker som att man kan inte utgå från att allt måste förklaras, t.ex. vet man inte vad Almedalsveckan är för något har man inget där att göra!

Eller så är det bara det att jag irriteras av att man inte får vara ifred, nej, jag vill inte bli kramad av främlingar och jag vill inte att man sätter sig i knät på mig när man känt mig i en halvtimme! Och ska jag verkligen behöva packa med mig sömntabletter för att jag ska få sova ifred på konferenser, är det rimligt?

Sen är det väl upp till dig att avgöra av du tycker om saken. Kanske tycker du helt enkelt att jag är en bitch. Det kan jag bjuda på.



/Abby

2009-06-07 @ 17:11:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0